Happy New Year

Nu säger vi hejdå till 2008 och välkommnar 2009 !
















 














 

no one can read my poker face

dagen har inte varit mer speciell än att vi har legat på stranden, Ni får dras med mitt tjat dag ut och dag in att jag bara har legat ute och solat, men det är ju trotts allt det man gör när man semestrar och vädret är för varmt för att orka göra något annat. Så förtillfället är det kanske inte så intressant läsning.
Fast efter nyår så ska vi åka iväg på en trip så dagarna efter får ni läsa vad vi har haft för oss där !

På tal om nyår så blir det en lugn förmiddag med sol och bad (!?) vem kunde gissat något annat ? sen har vi planerat en senare middag och efter den åka ner till stranden och ligga och titta på sjtärnorna, ska bli mysigt !

Vad ska ni andra göra då ? jag antar att era planer är lite mer farfyllda än mina (;

pusss saknar er där hemma ! <3

so tell my love i'm leaving

Dagen började med att mamma väckte mig och sa att det var kanon väder ute ! jag kikade ut för att kolla om det stämmade och mycket riktigt gjordet det de, himeln var klar blå och solen lös, så jag gick ut på en gång och la mig i en av solstolarna och där låg jag hela förmiddagen och shtekte !
Och nu kom jag nyss hem från en timmes prommis längs med stranden, kändes skönt ! jag och johannes sprang till och med en bit.

Och nu vill jag passa på att önska min konkurrent Frida lycka till som befinner sig i thailand !
Må bäste man vinna ! :D

 

käk på G nu snart ! puss från oss

mera foton

På Australian zoo









Julafton







Surfers paradise





B&B uppe i Tamburine Mountain





Kusinernas hus och område där vi bor






I'm a dreamer

hallå på er !

Har inte bloggat på ett par dagar nu så tänkte köra igenom lite kort om dagarna ni missat

Onsdag (Julafton!) - väderet var kanom så på för middagen låg jag ute och solade och läste, när det blev för varmt tog jag ett dopp i poolen, det här passar mig perfekt!
Vid tre tiden så åt vi julmat och efter kollade på kalle, dom har inte kalle här men christer hade laddat ner det för den svenska julstämmningens skull. Efter det så vart det julklapps utdelning.
Jag fick, pengar, två böcker på engelska it girl och Twilight, två par gladiatorskor,sminkväska,bad surf shorts för tjejer (inte sånna ner till knäna dårå) , skiva och hårtoffsar. Vad fick ni andra ?

Torsdag: Vi gick upp i skaplig tiden för vi skulle åka till en strand som vi inte varit på förr som låg ganska långt bort. På morgonen när vi åkte var det molnigt men när vi äntligen var framme så lös solen, yes !
Johannes och Johan prövade sina ny julklappar som var en australienskisk fotboll och sen bräda som man surfar på vid strandkanten och jag invigde mina nya bad shorts.

Fredag: Gick vi också upptidigt för vi skulle på en liten utflykt, vi åkte längs med guld kusten ner till surfers paradise för att ta oss en titt, sen åkte vi vdare en bit och sen upp i bergen för där hade vi bokat en bed&breakfast. När vi kom fram åkte vi och kollade på en utkiksplats som var helt otrolig ! man kunde se över jungeln ända bort till brisbane och det låg ändå minst 1 timmes bilresa från där vi befann oss.

Lördag: Då spenderade vi hela dagen på ett vatten land som heter wet&wild, skit kul ! desvärre var det inte så mkt sol den dagen men varmt var dt iallafall så man slapp frysa mellan åken. Åkte hem till Bribi efter det.

Söndag: hemma här igen, idag blir det en slapp och tvätt dag sa mamma, lyckligtvis slipper jag vara med och tvätta så jag hade tänkt att lägga ,mig ute och sola idag, men det är desvärre molnigt ! Kanke tar mig ut på en prommis eller en springtur för det är ju fortfarande varmt även fast solen inte skiner.
Och vet ni , mamma och lillan (moster) hade sett delfiner idag där dom var ute och gick imorse !

puss emma !

23 december

hello mate !

idag har det varit 30+ och sol, underbart !
jag har spenderat min dag vid poolen och solat, vid 11 tiden gjorde ett uppbrott och följde med mam och pap  till ett köpcentrum för att fixa med dom sista julklapparma. När vi kom hem så åkte vi nästan dirket till beachen.
Nu när det börjar dra sig mot kvällen här nere så har vi julbakat lite och spelat in lite filmer med kussarna, själv fick jag inte skådespela utan aggera som regisör istället, haha

Nu ska jag kilas ner till dom andra , ha det så bra ! & god jul än en gång <3

some pic's


Flygplatsen i London



Melbourne


Uppe i Melbournes högsta byggnad


Great Ocean Road


Stannade till vid havet på väg till Lorne


Koala i Lorne


Vattenfall i en av Lornes regnskogar


12 apostles


Förtsta kvällen i Sydney


Sydney bridge 


Framför Operahuset


sydney


sydney







Båttur genom sydney harbour


Huset från filmen Australia

första veckan i au

heejj alla ! (som ff har orkat hänga med)
förlåt för den dåliga uppdateringen men har inte haft något internet tillgängligt förns nu.

Resan var lååång men gick som planerat, hade tv i stols ryggen så det roade man sig mycket med sen så vart det ju en del sova också smo fick tiden att gå fortare.
Dom första dagarna spenderade vi i Melbourne där vi mest såg oss omkring på diverse olika sevärdigheter, efter 2 dagar så tog vi en road trip längs med "Ocean road" och stannade i Lorne. Där tillbringade vi 1 dag och åkte och tittade på vilda Koalas och 12 apostles bla.
Efter det flög vi upp till Sydney och sen dagen efter flög vi till Brisbane för att träffa kussarna !
Här har vi varit på Australian zoo och badat i meters vågor, haha går inte att förklara hur sjukt roligt det är!
Vädret är bra, det är väldigt varmt , det varierar ganska mycket men vi har haft ett par dagar utan sol men det har faktikst nästan bara varit skönt :)

Ska ta lite mellis nu och sen ska vi åka till beachen !
hoppas att ni har det lika bra som jag !

puss och God Jul på er om vi inte hörs innan dess :)

miss u already !

Nu är allting packat och klart , hoppas jag iallafall. Ska snart sova nu är grymt trött, var ju uppe redan kl 6 imorse så det är ju inte så konstigt.
Imorgon blir de ännu en tidig morgon, runt halv 5 tiden så måste vi stiga upp för vår skjuts till Arlanda är här kvart över.
När vi är framme checkar vi in och käkar lite frulle och sen vid 7.55 så avgår planet mot London. Från London flyger vi med qantas airlines ner till Melbourne, men gör ett litet tanknings stopp i Hongkong på vägen.
Flyg resan kommer ta ca 30 timmar, så det får bli mycket sova på planet så går förhoppningsvis tiden fortare :)

Datan tar jag med mig så jag kommer försöka blogga lite där ifrån, så om ni vill veta vad jag har för mig där nere så föreslår jag att ni håller er uppdaterade här  :)

nej nu måste jag sova, puss och en god natts sömn allihopa ! <3


sankta Lucia

Lucian gick grymt ! Jag kunde min dikt och allt annat gick som smort, det ända var kanske att vi kunde tagit i lite mera på vissa bitar, men trotts de som kom lärarna fram och sa att det här var det bästa lucia tåget som sett, så det var ju roligt ! :)

Haha efter sista föreställningen för mellanstadiet så var det så kul för att efter så skulle alla ställa upp sig utanför kyrkan så skulle Ingvar ta kort på oss och då hann alla barnen också komma ut, så när vi skulle gå där ifrån så sammlades alla småttingar runt än i en ring och skulle fotografera, haha ville inte vara själv på bilderna så jag drog med Frida, och vi posa glatt ! hah klart man ställer upp, right Frida ?

Gick sedan ner till musiksalen och fikade lussebulle, pepparkaka och festis, därefter slutade vi för dagen och mamma och jag tog en sväng in till gränby centrum för att handla lite nödvändiga saker inför flygresan som tandkräm, tuggummi, nässpray o.s.v, tog också en fika på skuttunge cafét.

Nu äre väl packa som gäller för min del, fårse om jag hinner med att träna ikväll. Kanske kommer förbi mot slutet och säger hejdå, Blir nog nästan tvungen till det för jag tappade bort jullan när jag skulle åka hem från skolan så har inte hunnit sagt hejdå till henne än ;/ , och det är ett måste !

Bilder från Almunges Lucia tåg 2008








bara två dagar kvar

Kom alldelles nyss hem från farmor och farfar som bjöd oss och morfar på middag idag, paj var det som stog på menyn och till efterätt mandel tårta, gott gott !

Innan så hade jag varit på fyrishov och plaskat med tjejerna och petter,falk,matte,lucas,oskar och jihad, trevligt ! 
Kul att göra en sista grej tillsammans innan jag åker på lördag morgon.

Lucia repet idag fortsatte som vanligt, och jag hoppas verkligen verkligen verkligen att det blir bra imorgon, skulle vara så kul !

nej nu så ska jag fixa iordning det sista, ladda ner lite sjyst mysik och sen till sist soooovvaaa !

Här får ni hellogoodbye-here in your arms
 riktigt bra är den ! hade nästan glömt bort den när jag kom på mig själv att sitta och nynna på den igår i bil


check it out



Vackra Mischa Barton har skaffat blogg, klicka
här för att komma till den !

onsdags eftermiddag

Städat och plockat in mina rena kläder i garderoben, det är vad jag har ägnat mig åt sen jag kom hem från skolan idag vid halv tre tiden. I skolan repa vi på som vanligt och om jag får säga det själv så blir det nog riktigt bra !
även fast vi är ett ganska litet lucia tåg jämfört med förra året så låter det ändå minst lika bra.

Nu när jag är klar med allt mitt fix så har jag ingenting att göra, haha känns så sjukt att från att ha hur mycket som helst till plötsligt inga läxor eller skriv uppgifter alls, och jo visst är det skönt men nu blir man näst intill lite rastlös istället. Får springa av mig ordentligt på träningen ikväll.
Skulle igentligen behöva börja packa lite också, eftersom imorn så ska jag förmodligen till fyrishov me brudarna och sen på middag hos farmor och farfar, dte är väl isånnafall fredagen det får blir för jag orkar inte nu och då är mamma ledig också så då får hon nog hjälpa mig lite.

ha det bra !
Emma

måndagens verk

Sydde klart men kjol igår på syslöjden och här i resultatet :
Blev rätt nöjd faktikst, perfekt att ta med sig när det bär av till värmen på lördag



lite bilder från lördagen






tisdag

najs dag i idag, har tema dagar så vi började 8.30 och slutade 10.15, wounderful !
Har lucia så det ända vi gjorde var typ att öva på att gå in i krykan och texterna, jag tror inte jag har skrivit det här, men jag ska va lucia :) lite kul sådär.
Eftersom vi slutade så tidigt så gick inte min buss så jag och emma åkte hem till jullan.

Nu är jag hemma och gör ingenting, vad ska ni andra göra ?

Fressten, nu får ni vara med och tycka till lite här, har ni några förslag på vad jag kan skriva om för att göra bloggen lite intressantare och inte så enformig ? :)

lördags mys

Dagen började med att jag sov väldigt länge, ända till 12 faktikst. skönt är en riktig morgon suddare !
Snackade lite med tjejorna och vid tre tog jag, Frida och Jullan bussen in till stan vi gick runt lite och kollade i affärer. Sen vid fem hade vi bokat bord på Tzatziki så vi gick dit, efter ett tag kom alexandra också hon hade varit på celsius på intervju. Vi käkade en underbart god middag med mycket snack och skratt !
efter två timmars tid så gick vi till max för att gå på toa och sen till donken för att köpa glass med chokladsås, jag köpte dock ingen var fortfaranda så mätt efter middagen.
På bussen hem snodde fyllekjell jullans mobil, orkar inte skriva upp allt det men alexandra har gjort det så ni kan läsa hela historien där.
På vägen hem så bestämmde vi att vi skulle sova kvar hos jullan och det gjorde vi, mycket trevligt !
på kvällen så gick vi hem till petter med falken och matte vi snacka lite och bakade chokladbollar eller negerbollar som petter säger att det egentligen heter, Efter ett tag så kom Mange och hans flickvän Nejra förbi också.
Runt 1 gick iallafall hem, gick och lade oss nästan på en gång var så sjukt trötta allihopa! alexandra envisades om att vi skulle kolla på stallkompisar så det gjorde vi, jag slocknade i princip så fort jag hade lagt mig och sen så somnade vi nog en efter en ganska tätt.
Bilder läggs ut i veckan så håll ögonen öppna !
Emma sötis kunde tyvärr inte följa me på detta, men vi sa att vi skulle hitta på ngt snart igen förhoppningsvis innan jag åker <3

Sen nu idag så vart det en skön vinst mot Vide med 3-1 ! restan av dagen har jag ägnat mig till att plugga till kemi provet, tog en liten paus och följde med pappa, jullan och Håkan in till Allians och kollade på p-94's match mot Saga,

PUSS

7 sanningar om mig själv

Jag har blivit utmanad av alexandra , www.enalexandrafredrikssons.blogg.se

Länka den som har utmanat dig och sätt ut dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker som dig själv, vardagliga eller knäppa. Utmana 7 st kompisar i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få vet att det har blivit utmanade genom att komentera i deras blogg.

1. Jag smaskar ibland när jag tuggar tuggummi
2. är nästan alltid kall om fötterna
3. Bland det värsta jag vet är att vara dålig på något
4. jag har fått resfeber och börjat dröma om krokodiler och ormar
5. Jag garvar ibland väldigt fult och tvärt
6. Jag ogillar när folk fattar segt
7. Jag är bra på att häva ur mig saker utan att tänka mig för

jag utmanar alla som vill

friday night

Sitter just nu i soffan och små tittar på någon film på tv4 film som verkar helt ur trist men de får duga.

Frida "dribblarn" Almlöf följde med mig hem efter träningen, vi gjorde ordning lite mackor med skinka som var så gott ! sen satte vi oss med lussebullar och pepparkakor och kollade på Mysteriet på Greveholm, bästa julkalendern !
Eftersom båda vi ska åka utomlands över jul och nyår jag ska till Australien (as you knew) och fridisen ska till Thailand så slog vi vad om en 20 om vem som skulle bli brunast, haha spännande spännande ;)

vi hörs ! / Emma <3

ser man på

haha hittade min och Alexandras intervju på internet nyss ! ;D



Vilken julkalender tycker du bäst om?
Kaktus gick ut på stan och frågade ungdomar vilken julkalender de gillat mest.

Emma Hellberg, 15 år, Almunge
- Mysteriet på Greveholm. Lite läskig men ändå mysig, pappan var väldigt underlig och rolig också.

Alexandra Fredriksson, 14 år, Knutby
- Mysteriet på Greveholm. För att den var så spännande och bra!

australien !

ååhh bara 9 dagar kvar nu , lääängtar !


wensday

Igår så var vi inne och kollade på gymnasie skolor, Fyris och Lundellska var vi på och det är förmodligen på någon av dom jag ska gå, problemet är ju bara att jag inte vet vilken av dom än, för de som den ena har bra har den andra inte och vise versa, så det är grymt svårt må jag säga !
Efter besöket så stannade vi på stan, jag inhandlade ett par skor och en stickad väst ifrån H&M.
Jag och Alexandra hann med att bli interjuvade också av unt:s kaktus, så håll utkik efter oss i fredagens tidning, vem vet det kanske finns en bild på oss där.

På kvällen tränade jag, skönt !

Sen har alexandra kommit igång med sin blogg igen, kul !
www.enalexandrafredrikssons.blogg.se


school is killing me

Är nästan klar med so:n nu, skönt !
Tänkte lägga upp en bild på dagens
puss !


Inte världens bästa bild kanske, men jag tycker det är så svårt att ta kort med timer, haha så till sist orkade jag inte.


tisdag

shoho alla !
Slutade ett idag som vanligt, verkligen grymt skönt att få komma hem och slippa sitta dom där två extra timmarna i skolan. Hade igentligen tänkt att stanna idag och träna med skol sm laget men jag fick veta att matcherna vi ska spela mot andra skolor är den 15 december och då är jag ju bortrest ! så de känndes som ingen mening att stanna, har dessutom en so uppgift som måste skrivas klart till på fredag.
Matte provet gick väl sådär fick total hjärnsläpp och det var jag nog inte ensam om som det verkade.
Svarade på allt utom 2 frågor, så jag får väl se vad de blir för betyg men hoppas dt blir ett vg iallafall !

Nu är det bara 11 dagar kvar tills vi åker ! hoppas på 11 snabba dagar.
men nu ska jag kilas, hör kanske av mig senare ikväll ! <3


Columbus



KENT <3

RSS 2.0